fredag 4 juli 2014

Vänsterkantring i Almedalen, tänker s ta ansvar?

Öppet brev från m politiker till s-valledaren Jan Larsson

Attacker mot demokratiska arrangemang, utbredd populism och en retorik som piskar upp en konfliktfylld politisk stämning som Sverige borde vuxit ifrån för länge sedan - svensk vänster har kantrat. En rätt alldaglig, vit heterosexuell medelålders riksdagsman som jag är sannolikt en helt ointressant samtalspartner för den nya vänstern, men nu måste s bekänna färg om de helt släppt sin tidigare ansvarskänsla.
Inför statsministerns tal igår fylldes kanten till Almedalsparken av Miljöpartister som sträckte upp plakat om att det var dags för revolution, en feministisk sådan. Tjugo minuter senare attackerar en miljöpartistisk riksdagskandidat arrangemanget.

Idag kommenterar Miljöpartiets partisekreterare händelsen med att han inte ser att kvinnan kan uteslutas. Ett parti som gör anspråk på regeringsmakten anser alltså inte att en attack på ett demokratiskt evenemang är ett hinder för att representera partiet. Detta sker dagen efter att Åsa Romson hållit ett tal där hon piskade upp hat mot män.

Händelsen inträffar efter en vår av framgång för partier som piskat upp konfliktfyllda politiska stämningar som jag och många med mig tidigare föreställt oss att vårt samhälle sedan länge mognat bort ifrån. Parallellt har vi kunnat läsa i media om flera uppmärksammade domar mot extremister.

Jan Larrson (S), du som är socialdemokraternas valledare. Du säger att Miljöpartiet är en naturlig samarbetspartner. Jag vill därför bjuda in dig på en kaffe för att diskutera den vänsterkantring hans parti gjort i synen på att ta ansvar. Han får själv välja tid och plats i Visby.

Självklart vore detta även aktuellt att diskutera med Miljöpartiet. Jag är däremot rädd för att en rätt alldaglig, vit, heterosexuell man som jag inte riktigt anses ha rätt hippfaktor för ett möte.
 
Fredrik Schulte(m),
Riksdagsledamothttps://www.facebook.com/#!/fredrik.schulte/posts/10152575868609740

Inga kommentarer: